Monday, April 11, 2011

Sa aflam mai multe despre Floarea de Colt

Noua gama Gerovital Plant se bazeaza pe extractul bio de Floare de Colt. Dar ce stim despre aceasta floare?
Tuturor ne plac florile. Ne inspira cu frumusetea lor, ne fac sa zambim prin gingasia lor, ne place sa le aducem in casele noastre ca simbol al puritatii si al bucuriei.
Fiecare floare are povestea ei. Hai sa aflam povestea Florii de Colt in timp ce isi inalta petalele spre soare.
In tinuturile stancoase ale muntilor, impodobindu-le mantia arsa de soare si batuta de vant, creste Floarea de Colt zisa si Floarea Reginei. Ea creste pe cei mai abrupti versanti si numai cei cu adevarat curajosi pornesc in cautarea ei. Aceasta este ocrotita prin lege si a fost declarata Monument al Naturii  inca din anul 1931 cand botanistul Alexanru Borza a facut pentru prima data un studiu amanuntit al Florii de Colt si este foarte rara, fiind intalnita in etajele alpin si subalpin, de la 1300-1500 m. Este o adevarata comoara pentru cei care o gasesc si se pot bucura de frumusetea ei. Simbol al iubirii si al pretuirii, Floarea de Colt a fost muza bijutierilor si mai tarziu a infrumusetat broderiile delicate ale doamnelor.
In tara noastra inflorescenta ei este simbolul ocrotirii naturii. Petalele ei alcatuiesc o stea care straluceste indiferent de asprimea vremii, de arsita soarelui sau de duritatea stancilor pe care creste.
Cred va vorbele prof. E. Pop ne zugravesc cel mai frumos tablou al acestei flori ,.Floarea reginei nu e numai o capodoperă în miniatură, care ne desfată simţul artistic în mijlocul unui peisaj grandios. Ea este şi o fiinţă cu trecut glorios şi viitor primejduit, care ne trezeşte plăcerea intelectuală a unei meditaţii despre destinul complicat al speciilor. Este o plăcere mai nobilă şi mai curată să ştii că în urma ta, mulţi alţi drumeţi se vor desfăta şi vor medita, lîngă prescurelele munţilor, decît să rupi deodată cu ele un motiv atît de frumos.
Floarea de colţ mai poartă numele de „floare a regilor şi împăraţilor”.Din vârful munţilor, „bijuteria botanicii” împrăştie în lume imaginea purităţii, a perfecţiunii şi a iubirii nemăsurate.Floarea de colţ este deosebită. Dacă cineva ţi-a oferit o floare de colţ, poţi fi sigur că eşti cu adevărat special.
.”
Farmec ne-a oferit acest dar pretios pentru ca ne respecta pielea si ne ajuta sa ramanem tinere si frumoase mereu!

3 comments: